Over Milena

Milena Kärtner

Rouwtherapeut in Utrecht

 

Ik ben een sociologe die vooral heeft gewerkt als Social worker en ik ben ook trainer voor rouw voor verpleegkundigen in zieken- en bejaardenhuizen.

Na een bijna driejarige opleiding wil ik als verlies- en rouwtherapeut iets betekenen voor mensen die worstelen. Of met hun eigen rouwproces of in hun werk met mensen die verlies hebben ervaren.

Hierin neem ik ook mijn andere werkervaring mee: vrijwilliger bij Humanitas, mijn huidige vrijwilligerswerk bij Café Tröst in Utrecht en een basisopleiding tot systemisch adviseur.

Het verhaal van Milena

Als Social Worker dacht ik toen vaker: waarom hebben we het niet over al de rouw die ik hier tegen kom?

Zoveel verlies en verdriet bij jongeren, ouderen, mensen met verslaving…toen vond ik een organisatie die trainingen verzorgen voor verpleegkundigen in zieken- en bejaardenhuizen over omgaan met sterven en rouw.

Met hun werk ik nog steeds, elk jaar bevestigen de reacties van de deelnemers mij in het belang van dit werk: de opluchting en verrijking die deelnemers ervaren als ze tijdens de training zichzelf beter leren kennen, hun bestaande expertise ervaren en laten groeien ...

 

Over-milena2

'We are wired for attachment in a world of impermanence'

Robert Neimeyer

Ik heb geleerd met mijn verliezen te leven. Als migrante (ook al is het uit het buurland Duitsland), leer je over het verliezen van je heimat, je vertrouwde basis, en alle gevolgen vandien. Uit persoonlijke ervaring weet ik het een of ander over (vecht)scheidingen, levend verlies door chronische (psychische) ziektes in je gezin, en het leven als naaste na suïcide. 

Ik vond op een moment in mijn leven dat ik toen een keuze had: doorgaan met het leven en proberen zo te doen alsof het allemaal meevalt, vooral andere mensen problemen laten hebben en maar beter op de carrière focussen. 

Of omarmen wat het leven me aanreikte, ervan leren en mijn ervaringen ombuigen tot expertise waaraan ik en evt. anderen iets hebben. Zodat ik een van degene kan zijn die het hebben over de rouw en het verlies in onze levens, dat ik mensen op een manier kan bijstaan die ooit ook mij enorm heeft geholpen. 

Ik heb sindsdien een rijker leven, kracht en hoop en nieuwsgierigheid naar wat er nog allemaal is op deze aardbol. Verhalen van mensen, dansen, de natuur en de dieren, mijn mini-gezinnetje in Nederland en mijn vrienden in Europa, mijn keuze-gezin, voor hun doe ik het.

Dus , dat ben ik, in een notendopje.

Milena Kärtner

Verlies- en Rouwtherapeute, Utrecht

Contact

Hulp bij rouwverwerking? 

Maak direct een afspraak:

De Rouwsprong
Praktijk voor verlies- en rouwtherapie
Milena Kärtner, aangesloten bij de NFG.

20150618 NFG met tekst.jpg (1519×732)

Gegevens

Praktijkruimte (alleen op afspraak)
Tolsteegsingel 21 bis, 3582 AE Utrecht

KVK-nummer: 86446665

Registratienummer NFG: 9671

rouwsprong-locatie